An Indoor-Outdoor Escape in Los Angeles


When most urbanites start searching for a second house, they dream of discovering a pastoral panorama or beachfront place as a refuge from hectic metropolis life. But Zachary Lara and Sonya Yu, who reside in San Francisco, wished one thing else: a foothold in a second metropolis the place they may discover extra inventive power.

So they set their sights on Los Angeles.

“There’s so much art to see here, and a real diversity of culture, perspective and people that we really like to engage with,” mentioned Ms. Yu, 32, a enterprise coach and artwork collector who’s on the boards of the San Francisco Museum of Modern Art and the Hammer Museum.

“It’s something that we really crave,” mentioned Mr. Lara, 44, a expertise advisor who additionally works in actual property growth with Ms. Yu.

But with plans to begin a household — they now have two kids, Evelyn, four, and August, 1 — they weren’t resistant to the enchantment of out of doors house and a much less vertiginous way of life.

“In San Francisco, our house is on one of the steepest hills in the city. It’s four stories, and there are lots of stairs,” Ms. Yu mentioned.

Image
CreditRozette Rago for The New York Times

For their getaway, “I wanted a single story where we didn’t have to go up and down stairs all day,” she mentioned. “And we wanted a pool for the kids.”

After a 12 months of attempting to find a Spanish Colonial-style house that checked these packing containers, they had been thrilled to search out a web-based itemizing for an ideal-looking 1920s home in the Sunset Square neighborhood, simply because it got here in the marketplace on the finish of 2015.

“We were here in less than 48 hours, ready to make an offer,” Ms. Yu mentioned. They closed on the property two months later, for $2.1 million.

They favored rather a lot concerning the 1,800-square-foot, two-bedroom home, together with its arched home windows and doorways, and the plentiful sunshine. “The bones were beautiful,” Ms. Yu mentioned.

But as inventive people, they wished to place their stamp on the home. For assist, they turned to Síol Studios, a San Francisco-based architecture and design firm they had worked with on several projects, including a home for Ms. Yu’s parents and parts of their primary residence.

The plan was to make some quick, targeted changes, said Robo Gerson, an architect and principal at Síol. But before long, the project grew into a full-blown renovation that aimed to expand upon the original details Ms. Yu and Mr. Lara admired.

“It started as, ‘Bang it out: We want a vacation home,’ but it turned into this glorious gem,” Mr. Gerson said. “We took our cues from the ornate triptych arches at the front of the building, some of the nice woodwork details and the natural environment.”

The vision, he said, was to enhance the connection between indoors and outdoors, while adding more arched details throughout the house.

For improved indoor-outdoor living, Síol moved the kitchen to the back of the house and introduced a NanaWall folding-glass-door system that allows the room to open wide to the backyard and pool. The designers covered a custom banquette in outdoor-grade pink fabric capable of withstanding wet swimsuits and children’s spills, and installed hand-painted arabesque terra-cotta floor tiles from Tabarka Studio that extend from the inside to the outside.

“The tiles have texture to them and aren’t perfect,” said Jessica Weigley, a principal at Síol, who oversaw the interior design. “We wanted it to feel like you’re experiencing the outside, even when you’re inside.”

The designers also introduced a corridor with an arched ceiling at the center of the house, hiding skylights and LEDs above that bathe the walls in light through gaps between the ceiling and walls — a move that reminded Mr. Lara of the architect Louis Kahn’s work at the Kimbell Art Museum, in Fort Worth.

“I’m a huge fan of the Kimbell Art Museum,” Mr. Lara said. “They used the same technique in our hallway. The walls get painted with diffuse daylight throughout the day. We can hang art, and it’s beautiful.”

In the backyard, the designers renovated a 300-square-foot, stand-alone studio that includes a bathroom, kitchenette and covered outdoor dining space. And they reconfigured the pool, reducing the shallow end to a child-friendly depth of six inches and adding a connected hot tub with a waterfall edge.

After a year and a half of work, Lannen Construction completed the renovation at the beginning of 2018. The total cost was about $600 a square foot, including the house and the studio.



Source link Nytimes.com

Get more stuff like this

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Get more stuff like this
in your inbox

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.